Pages

Sunday, January 22, 2017

sakit

setelah semalam seharian aku terbaring sakit atas katil (period pain is no joke guys. it literally could kill us) hari ni aku keluar amek angin sambil pergi kenduri kawan baik famili kami (sebab taktau dia kawan dengan siapa. literally kami semu anggap dia kawan).
sambil tahan sakit sikit2, aku redhakan aje diri ni bangun n berjalan2.

tapi yang paling best, bukan sakit period yang datang, sakit kepala.

yang ini nya sakit dah macam period pain dah. regular sangat. setiap bulan wajib kena. sekarang hampir setiap minggu.

dan sakitnya, indescribable.
nak kata berdenyut tak. pening pun tak. simply sakit yang menyebabkan aku rasa nak hentak kepala kat dinding banyak2 kali.

kepala takboleh pegang langsung. rasa macam lebam.
sentuh pun sakit.
terutama bahagian tengah. macam kena cucuk jarum. dari depan sampai ke belakang kepala..
aku takboleh tutup mata.
tak boleh buka mata.

buka separuh sambil takfikir apa2. the only way i could handle the pain.
or let the cry take over.
dia datang sekejap2. dan lepas tu macam tak sakit dah.
aku sentuh kepala tetiba dah ok balik.

sejenis sakit pelik yang aku takdapat nak buat apa2 untuknya.
macam period pain.
tapi versi kepala.

dah...tak habis lagi sejenis pelik aku ni?

sigh~

No comments: