Pages

Thursday, November 24, 2016

Less reading

Aku rasa lemau.

Probably sebab aku dah semakin kurang membaca.
dah dekat 4-5 bulan aku tak baca buku.

oh my...

dan aku rasa macam aku takmenjana apa2 informasi dunia.

maka sebab itu agaknya aku kurang menulis. sebab? aku kurang membaca.

*nangis*

tadi belek2 buku aku. setiap kali nak training je mesti aku belek buku. haha kitab weh! kitab!
mana boleh takbelek!

aku takpaham orang yang boleh deliver tanpa membaca. honestly speaking, i cant. i have to read something. or atleast, reread my books back. sebab ia akan bantu aku untuk ingat beberapa fakta penting berkenaan dengan presentation aku. paling best bila kita reread books ni, mata kita akan sedia tahu di mana fakta2 tersebut ada. berbanding dengan baca buku baru yang kita perlu baca dengan teliti infromasi2 yang disediakan.

weh.

takde orang nak hadiah aku buku ka sempena birthday aku ni wei?

nak buku melayuuuuuuu...

aku rasa vocab melayu aku dah semakin kelaut. dasyatnya ia takdapat dibantu dah. dihampir setiap hari aku tanya opismate maksud2 vocab english. (ya, aku takberapa percaya google translate. mengarut nau)

not telling that am good in english, am just getting bad in malay. hmm.. will that make any sense? so sadis ok.

cikgu bm aku mesti nak lempang aku bila tengok akunya corak bahasa sekarang. bercampur baur. kadang menda2 mudah pun aku taktau nak translate. contoh, management. translate. section.

haa... kalau kau dah guna vocab tu hari2, tetiba nak tukar melayu, tak ke haru?

aku pernah karang satu emel melayu total, i took almost an hour to finish just about two lines of email.

tapi masalahnya, kalau english aku terror takpe jugekkkkkkk.

ceh.

No comments: