Pages

Monday, June 13, 2016

Yasmin Mogahed

aku ada beli buku Reclaim Your Heart. (sangat mahal! *nangis*)
dan setiap kali membacanya aku menangis.
sangat terkesan.
sangat menusuk kalbu.

aku tak kenal yasmin mogahed.
dari penulisan2nya aku macam agak dia ala2 makcik2..
cakap bertutur rapi.
lembut dalam percakapan.
sopan santun.
eh. semua yang solehah lah senang citer. (nampak. berfikiran suci tak aku? hahaha)

turns out..

no she not.
hahahahahahahahahahahahahaha
she is FREAKING ME!

macammana aku nak cakap ya,
she has lots of face expressions. in which, i REALLY GOOD AT while giving talks.
kalau kau jumpa aku jalan sensorang kat Nu Sentral, haruslah nampak muka paling tidak ada perasaan sekali kat alam maya ni.
She talks crazy thing she likes ie  frozen. noted: those who wants to listen to her talks shall watch the awesome cartoon. for god sake! who doesnt watch it??
She wears simple.
She is soo rock.

haha..

Seriousla... watching her giving talks made me really determine to pursuit my study in Psychology.
tiada kaitan?
watch me.
i will make u see apa kaitan dengar talk makcik yasmin dengan tetiba keinginan aku nak pursuit study.
hahahahaha....
next year nurul. next year!
mohon bakal suami paham kegilaan aku.
nota kepada orang yang aku taktahu siapa, moga Allah bukakan hati dia untuk terima this crazy girl to be part of his life. dalam bahasa mudah, meng-annoyed-kan dia sepanjang hidup. ohh...mohon tabah!

anyway, bercerita tentang yasmin ni, ayat2 dia sangat tepat terkena pada aku.
mungkin sebelum2 ni aku banyak membaca penulisan lelaki.
dengar talks lelaki. so takterkesan sangat.
bila dengar yasmin cerita tentang hidup. tentang hati...
memang tersentuh. memang memanah tepat kat jantung n lubuk hati dan nurani aku ni.
berdarah beb.
berdarah!

she talked about being perfect. not showing our flaws.
she talked about 'i have got this' attitude.
semua tu ada kat aku dan padan muka!

aku terpaksa hurai tentang 2 hal ni kat penulisan lain, if am not bored you laa kan.
(aku rasa aku ada stalker. weiiiii pm2...)
sebab kalau aku hurai kat sini, ia akan jadi sejarah penulisan aku yang paling panjang kat alam, dan aku sendiri tak suka baca penulisan aku yang panjang lebar, maka.
nop.

kalau aku rajin, aku akan taip lain kali.
kalau rajin.
dan nak tau apa yang paling best setiap kali aku dengar talks yasmin?
ia mengingatkan aku dengan K.
He saw me right through.
He saw my flaws.
He saw my weakness.
walaupun aku takcerita apa2.

sama macam naru.
cuma bezanya, naru akan bertanya.
K tak tanya. dia tembak je.
sebab tu aku selalu jawab; 'k' je ngan dia.
thus the NAMED. hahahahahahaha

kalau aku kena tembak dengan naru lagi best.
aku diam je.
aku patut bagi nama samaran kat naru sama dengan = ...
haha.. well, that would be fun1
i will tell naru about this.

hey ... jom jenjalan!
gagagaga
she probably gonna kill me.
huuu...she loves me. dont worry. the most she would do just saying;
'bongok laa kau!'
T.T naru... rindu ko.

tetiba nak bercerita tentang kedua mereka sebab dah lama takjumpa.
naru sudah hampir setengah tahun. maksud kata, tahun ni takpernah jumpa lagi.
sahabat baik yang paling terbaik kat alam, kan?
K pun sama!
cuma k, aku dah takmungkinlaa akan jumpa dia lagi untuk minta nasihat.
hmm..sounds weird tho.

anyway,
Yasmin best giler, go n check her out.
dan sekarang aku dah tau nak me-mentor-kan siapa buat masa ni.
hahahahahahaaha

nite!
mohon nyesal baca bebelan taktentu arah ni.
bye!

No comments: