Pages

Tuesday, December 20, 2011

kelakar

tajuk sarcastic giler an? he he.. tapi well, memang hal ni yang aku nak bebelkan pun.

ermm....entah sejak bila ntah aku perasan orang cakap aku kelakar. cakap seronok hanging around sebab aku kind of funny n easy going. well... frankly speaking i am NOT born that way. aku memang happy-go-lucky person. let say..sebab aku tak suka sedih? tapi aku tak reti nak involvekan orang sekeliling aku untuk 'happy' jugak macam aku.
....
....
....

ermm..korang paham tak apa yang aku cuba sampaikan ni? senang citer, aku ni syok sendirinya person. aku gembira sorang2....motivasikan diri sorang2...aku tak peduli pun orang suka kat aku atau tak. tapi, i do have friendssss.... (err....should i use did instead?)

aku mula berjinak2 untuk jadi seorang yang friendly n easy going, masa di matric uia. sebab waktu tu aku belajar macam mana sifat aku yang sebenarnya. dan apa yang selama hidup ummi kata aku 'gurau kasar':

situasi satu:

roommate aku pinjam selipar tandas aku.
masa aku jumpa dia kat bilik air, aku nak ber'gurau' tentang selipar yang dia pinjam;

'pencuri!' jerit ngan agak lantang sambil tengok selipar. 'oohhh...sini rupa2nya selipar aku bejalan' angkat muka, tengok semua orang dalam bilik air tengah tengok rumate aku.

damn. sampai sekarang aku ingat reaksi muka roommate aku tu.

sorry bobo..... *nangis*


situasi dua:

bajet cam bengang main2 ngan sorang dari krew committee pc taaruf week, dengan tanpa sedar diri muka aku sebenarnya garang yang over reaction, pergi cakap kat dia;

'aku benci kau' which was NOT!

setahun kemudian aku baru dapat tahu beliau 'trauma' dengan aku. -sebab aku ajak ramai2 datang beraya kat rumah, tapi dia menolak.-

sorry wey....... *nangis guling*

situasi tiga:

aku selalu fikirkan 'trademark' diri sendiri yang boleh menjadikan diri aku cam kelakar sikit. -..-"

so, ada sekali tu aku cam nak test ayat tu kelakar ke tak.so, waktu aku berborak dengan sekumpulan brothers masa jadi committee taaruf week jugak, aku ngan kerek n sikit2 cuak + bangga sebab macam bajet ayat ni bleh wat orang gelak, ngan terang n jelas gi cakap;

'kepala lutut basi kau'

*nyorok bawah tilam*

siyesli, it was a stupid joke.really. (tapi kenapa aku rasa nak gelak pulak biler serita balik? *nangis*) dan aku sumpah taknak ingat reaksi muka bebudak kat 4-5orang tu. pehh...
..
..
..
oke. anggap aku tak penah bercerita hal ni oke?
siyesli, i could won the best horrible joke ever! T.T

soo...basically, growing up is a journey actually. tanpa semua perkara2 sengal n senget n let say u did agree it were stupid kan, aku takkan grown up.n will never be. tanpa hal2 yang bila aku teringat balik sambil2 berjalan ke kelas buat aku tersengih sumbing sorang2 pastu cover sengih ngan garu2 paler sikit2. ketuk paler sikit2 macam orang tak betul, aku takkan pernah belajar.aku takkan pernah kenal diri sendiri. dan itu, perkara yang memalukan itu, adalah guru terbaik aku. ^^

trust me, i am lots funny, easy going, n best skang ni kan? kan? kaaannnnnnnnnnn?
*gun on head*


nota kaki:
tetiba cakap hal ni sebab silebah kata aku gurau kasar
*nangis guling2 dari asiah ke department engin then balik ke asiah balik*
sorry~
for those yang rasa aku gurau kasar, sila maafkan diriku ini.
memang aku tak sedar n bajet cun giler  cara aku bergurau
still, aku sedang dlam process mengenali diri sendiri.
sorry guys~~

3 comments:

farhannaaris said...

tiada maaf bagimu...

3p4h said...

Hahahahaha!!!!! Kejam gila Nurul! =))) [gelak guling2 sampai jatuh katil]

puteri cahaya said...

ana : eeee......T.T kenapa..kenapa...kenapaaaaaaaaaaaa!! *emo*

epah : it was oke. T_____T